Kertomusta aluksesta

Alus on valmistettu Neuvostoliitossa 1989.Aluksen toimintaperiaate on kantosiipialus. Eli aluksen pohja nostetaan irti vedestä siipien varaan jolloin päästään suurempiin nopeuksiin. Alus käyttää non 34 solmun matkanopeutta. Kyseisiä laivoja on rakennettu 40kpl ja tämä on 37:s valmistunut.Alukseen on vaihdettu MTU:n valmistama moottori.

Suomeen se on tuotu 2009 Virosta jossa sitä on käytetty 110km reitillä Peipsjärvelle. Aluksen edellinen omistaja oli Tarton satama.Kesät 2009 ja 2010 liikennöinti tapahtui Viron lipun alla.9.6.2011 alus on saanut Suomen lipun. Alus on Suomessa kolmas koskaan liikennöinyt kantosiipialus sisävesillä.Ja tällä hetkellä ainut joka ajaa reittiliikennettä aikataulun mukaan.

Liikennöimme Suolahden, Äänekosken, Viitasaaren, Laukaan, Jyväskylän, Kärkistensalmen, Vääksyn, Lahden. Tarjoamme mielellään myös palveluitamme tilausajoihin .Liikumme legendaarisella Jyväskylä-Lahti välillä kesällä 2015 heinäkuun lauantaisin. Matka aika on alle 3 tuntia.Tervetuloa kokemaan miltä Suomen nopein järvimatka tuntuu.