Satamat

Satamat

koli 830 300

Kolin satama: Rantakatu 12, 83960 Koli

 

Koli - ympärivuotinen matkailukeskus


Kolilla on monta merkitystä. Se on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta,  geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Suomen tunnetuin kansallismaisema ja Kolin kansallispuisto Pielisen rannalla ovat täynnä elämyksiä ja tarinoita. Kolin keskeisiä vetovoimatekijöitä ovat monipuolinen ja ympärivuotinen matkailutarjonta sekä kansallispuisto upeine maisemineen. Koli valittiin vuoden 2013 retkikohteeksi. Sen kauniista luonnosta voi nauttia esim. patikoiden, ratsastaen, meloen tai osallistumalla veneretkille tai laivamatkalle. Talvella voi virkistäytyä mm. lasketellen, hiihtäen, lumikenkäillen tai osallistumalla koiravaljakkoajeluille tai islanninhevosretkille. Ulkoilun jälkeen on hyvä rentoutua Koli Relax Spassa tai Koli Spa Lotuksessa. Kolin satamassa palvelee satamaravintola Alamaja. Pelkästään kansallispuistossa vierailee vuosittain yli 140 000 kävijää, koko alueella enemmän.
Lisätietoja: www.koli.fi

vuonislahti 830 300
Vuonislahden laivalaituri: Tolkikintie, 81590 Lieksa

Virkeä Vuonislahti Kolin vastarannalla

Vuonislahti Pielisen itärannalla muodostavat monipuolisen matkailukokonaisuuden: hyvätasoisia lomamökkejä, retkiä Pieliselle ja mm. kestikievari, jolla on perinteitä jo vuosikymmenien takaa. Eva Ryynäsen ateljee Paaterissa tarjoaa mieluisan vaihtoehdon taiteen-, historian- ja kulttuurinnälkään. Vuonislahden satamasta on jatkoyhteys Paateriin kirkkoveneillä. Kylässä järjestetään useita kesätapahtumia. Vuonilahden lavatansseihin on kuljetus Kolilta Suviexpressillä.

 

River rafting1
Lieksan satama: Braheantie 14, Lieksa

Lieksa

Ruunaan retkeilyalue ja Patvinsuon kansallispuisto sekä lukuisat puhdasvetiset järvet ja jylhät vaara- ja harjumaisemat tarjoavat mainiot mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Ruunaana lue tunnetaan erityisesti vapaista koskista ja koskenlaskusta. Lieksa on elävä kulttuurikaupunki. Lieksan Vaskiviikko tarjoaa musiikin ystäville korkeatasoista vaskimusiikkia ja viihteellisiä konsertteja. Pielinen Soi -kamarimusiikkifestivaali on laajentunut ympärivuotiseksi tapahtumaksi, jonka konsertteja järjestetään eri puolilla Pielistä. Pielisen museon historialliset rakennukset eivät jätä ketään kylmäksi. Rukajärvikeskus Timitranlinnassa kertoo raja-alueen sotahistorian tapahtumista ja ihmisten elämästä. Samalla alueella sijaitsevan Rajaperinnetalon näyttely kuvaa kattavasti rajavartioinnin historiaa. Lieksan satamassa palvelee ravintola Kipparin terassi.
Lisätietoja VisitKarelian sivuilta.